In de Praktijk

Jonge mensen met rsi-achtige of stress-klachten, ouderen of zieken met stramme spieren en gewrichten, mensen die fysiek zwaar werk doen… Voor bijna iedereen valt er aan de  manier van bewegen iets te ontdekken en te verbeteren. 
Vaak hoor ik dat mensen zelf niet in de gaten hebben welke spieren aangespannen worden en welke niet. Zowel bij een beweging als in rust. Het samen hervinden van een meer evenwichtig bewegingspatroon is dan de kunst. Ook wanneer er sprake is van ernstiger ziektes zoals MS, Parkinson, verlammingen en reuma doe ik graag m’n best om pijn te verlichten en beweging te optimaliseren. Dit zo nodig in overleg met behandelend artsen.

Behandelingen

Massage verlicht pijn of vermoeidheid in nek, schouders, rug of ledematen. Vaak geeft een enkele behandeling van bijvoorbeeld nek- of hoofdpijn al een enorme verbetering. Meestal adviseer ik een serie van vier behandelingen. Om vervolgens gezamenlijk af te stemmen wat er nog nodig is. 
Een serie behandelingen geeft extra lichaamsbewustzijn en ontspanning en zorgt er vaak voor dat de behoefte aan ontspanning of beweging in het dagelijks leven beter wordt aangevoeld.

Technieken

In de loop van de jaren heb ik in meerdere opleidingen veel technieken geleerd. O.a. klassieke en sportmassage, voetreflexologie, holistische massage, bindweefselmassage, stoelmassage en Trager houding- en bewegingseducatie. Afhankelijk van de persoon pas ik toe wat nodig is.

Al met al is de Trager-benadering de rode draad in mijn manier van werken.

Tarieven

Stoelmassage (ca. 20 min.)                 28,- (met Stadjerspas 20,-)

1/2 uur (bijv. schouder-nek)                37,-

1 uur (de belangrijkste spiergroepen)   66,-

1,5 uur (diepe ontspanning)                91,-

individuele TRE-sessie                         91,-

 

N.B. Bij vergoeding door de aanvullende verzekering is er geen verplicht eigen risico dat betaald moet worden.

 

Voor een sessie inclusief Medical Taping (MTC) wordt 5 euro extra berekend.

Eigen lakens meenemen, geeft 3 euro korting.
Vraag eventueel naar het inkomensafhankelijk tarief of vergoedingen door verzekeraars.

(Een afzegging meer dan 24 uur voor de afspraak wordt niet in rekening gebracht)