Stoelmassage met aandacht en effect

Ieder jaar raken 30.000 werknemers arbeidsongeschikt door stress en overspanning. Eén op de tien werknemers voelt zich opgebrand. 60 tot 70% van huisartsenbezoeken heeft te maken met symptomen van stress. 20% van de beroepsbevolking heeft last van pijnklachten aan nek, schouders, arm of pols (bron: CBS).

 

Bij werkgerelateerde klachten wordt vaak vooral gedacht aan ergonomisch ingerichte werkplekken of trainingen voor een juiste houding. Maar er zijn ook andere oplossingen die deze klachten, en dus ziekteverzuim, voorkomen. Een belangrijke oplossing is stoelmassage.

Stoelmassage

Stoelmassage is gebaseerd op eeuwenoude oosterse acupressuurmassage. Door het Amerikaanse Touch Pro Institute is er speciaal voor de moderne, Westerse mens een serie drukpunten samengesteld. Hoofd, nek, schouders, armen en rug worden behandeld met zorgvuldig uitgevoerde druk of rek.

Effect

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat stoelmassage de motivatie, prestaties en werksfeer binnen een bedrijf verbeteren. Stoelmassage werkt verkwikkend, ontspannend en vitaliserend. Het is een korte behandeling van 20-25 minuten. Er wordt geen olie gebruikt en de kleding blijft aan. De stoel wordt door de masseur meegenomen en opgesteld in een rustige ruimte binnen het bedrijf.

 

Stoelmassage op de werkvloer heeft een grote invloed. De werkgever investeert in preventie en welzijn, medewerkers blijven gezonder en worden energieker en meer gemotiveerd. Op veel manieren verdient deze preventieve aanpak zich terug.

 

Stoelmassage:

  • bevordert de bloedcirculatie en verlaagt de bloeddruk
  • kalmeert de zenuwen
  • verbetert de concentratie
  • werkt ontspannend en vitaliserend
  • versterkt het immuunsysteem
  • verbetert lichaamsbewustzijn en werkt zo corrigerend op een verkeerde houding

 

Sinds de invoering van de stoelmassages is het verzuimpercentage bij de overhead tot +/- 1 procent gedaald en daarna stabiel gebleven. Stoelmassage is niet het wondermiddel om ziekteverzuim te reduceren, maar wel een bewezen middel om binnen het Arbo-beleid het verzuim op een laag peil te houden.” – Fred van Beusekom van Reym B.V. Veendam, 2010

 

Het ervaren van de stoelmassage had voor mij meerdere functies: ontspanning, bewustwording van mijn persoonlijke aandachtspunten t.a.v. mijn lichaam en inzicht in wat ik er zelf mee/aan kan doen.” – Directrice W. Berends van Stichting Kenniscentrum Werkbeleving.

Stoelmassage in combinatie met Trager houdings- en bewegingseducatie

De combinatie van stoelmassage met Trager houdings- en bewegingseducatie  draagt extra bij aan preventie en aan het zelfherstellend vermogen van de medewerker. Door zelf te ervaren hoe een bepaalde houding of beweging pijnloos en functioneel kan zijn (bijvoorbeeld door een oefening) krijgt iemand zelf de regie terug. Op deze manier wordt ook de betrokkenheid bij de eigen gezondheid duidelijk versterkt. Mensen leren meer of weer te vertrouwen op hun eigen waarneming van pijn, ontspanning, gewicht of evenwicht.

Ook in uw bedrijf

Stoelmassage kan overal en op elk tijdstip gegeven worden. Juist bij bedrijven en instellingen. Alle voordelen nemen toe met de frequentie. Voor een opbouwend effect is één keer in de twee weken aan te raden. Per 2,5 uur kunnen zo’n zes personen behandeld worden. De kosten zijn fiscaal aftrekbaar. 
Ik werk samen met gecertificeerde collega’s met veel ervaring. Ook grotere opdrachten kunnen dus aangenomen worden. We werken met rust en aandacht. Bij vakantie of ziekte vallen we voor elkaar in. Neem voor meer informatie of een demonstratie en kennismakingsgesprek contact met mij op.

 

Tarieven

Stoelmassage voor bedrijven met geïntegreerd met houding- en bewegingsadvies:

85,- /uur excl.btw en reiskosten