Frank Mauritz

In de loop van de jaren heb ik in verschillende opleidingen veel technieken geleerd. O.a. klassieke en sportmassage, voetreflexologie, holistische massage, bindweefselmassage, stoelmassage en Trager houding- en bewegingseducatie. De Trager-benadering is een belangrijke rode draad in mijn manier van werken.

Opleidingen

In 2000 ben ik afgestudeerd aan de 4-jarige vakopleiding voor Massage & Beweging in Amsterdam. In 2001 heb ik het Touch Pro stoelmassagecertificaat behaald. Sinds 2007 ben ik practitioner in de Trager Houding- en Bewegingseducatie. In 2007, 2008 en 2009 heb ik een aantal aanvullende cursussen gedaan waaronder de Reflex-response Basis en Advanced. In 2010 volgde ik de trainingen “Choice to Feel” bij Kate Rose en Mindfulness (MBSR) bij Johan Tinge.

 

Om een Trager®-certificaat te behalen volgen beoefenaren achtereenvolgens de inleidende en aanvullende opleidingen (475 uur), waarna zij de training voor gevorderden (75 uur) doen. Tijdens de opleiding geven ze oefensessies en laten zich regelmatig beoordelen en van feedback voorzien. In de gevorderden cursussen wordt aandacht gegeven aan het werken met mensen met specifieke chronische aandoeningen.

 

Sinds oktober 2012 ben ik daarnaast gecertificeerd TRE-practitioner Level 1. TRE (Tension and Trauma Releasing Excercises) is een prachtige manier om met oefeningen tremoren op te wekken in de spieren en deze zo te laten ontspannen. Vastgezette stress en spanning kan op die manier worden losgelaten. De methode wordt wereldwijd toegepast, met name op het gebied van posttraumatische stress.

 

In 2016 heb ik een jaar lang mijn Medische Basiskennis bijgespijkerd (HBO-niveau en platonorm). 
De afgelopen jaren heb ik regelmatig snijzaalcolleges bijgewoond. Ik volg regelmatig lezingen over anatomie met de meest actuele stand van kennis, vooral over mijn grootste interesse op anatomisch gebied; bindweefsel, fascia en biotensegrity. Vooral de fysieke effecten van stress en trauma blijven me fascineren en ik zal daarin studie en bijscholingen blijven volgen (Schleip, Myers, v.d. Kolk). 

 

Sport, beweging en vaderschap

In m’n vrije tijd beoefen ik verschillende sporten. In de winter vooral schaatsen en soms hardlopen of wandelen. Buiten schaatsen op vers, zwart ijs is voor mij het mooiste, maar ook het technische schaatsen op de baan heeft z’n eigen fascinerende dynamiek.
Als de temperatuur het weer toelaat zeil ik met een open catamaran. Meestal op het Lauwersmeer, maar voor wedstrijden ook in heel Europa. Met veel wind ga ik windsurfen. Buiten zijn en genieten van de wind en de natuur vind ik geweldig.

 

De kennis uit m’n werk pas ik toe in de sport en omgekeerd. Het spel van krachten, balans en ontspanning vind ik fascinerend, zowel in de sport als in mijn werk.

 

Sinds oktober 2013 heeft mijn leven nog weer een andere, prachtige, wending gekregen. Ik ben vader geworden van onze zoon Jonas. Getuige zijn en deel uitmaken van een nieuw leven is heel bijzonder. Zijn groei, ook in bewegingen, coördinatie en communicatie houdt mij dagelijks in liefdevolle verwondering.