Massage & Beweging

Ruimte & Ontspanning

Verlichting van pijn en ruimte in bewegen

Jonge mensen met rsi-achtige klachten, ouderen of zieken met stramme spieren of gewrichten, mensen die fysiek zwaar werk doen… Bijna iedereen kent periodes in het leven waarin je last hebt van pijnklachten of bewegingsbeperking.

Meestal valt er dan veel te ontdekken aan de manier waarop je beweegt, vooral omdat je vaak zelf niet goed merkt welke spieren je aanspant en welke niet. Door samen zowel de spanning in je spieren als je manier van bewegen te onderzoeken, kun je meer ruimte en ontspanning creëren.

Ook bij meer ernstige ziektes zoals MS, Parkinson, verlammingen en reuma doe ik graag m’n best om pijn te verlichten en beweging te optimaliseren. Samen gaan we op zoek naar de mogelijkheden in spanning, ontspanning, ruimte en energie.

Mogelijkheden ontdekken

Bewust van lichaam en geest

Een pijnlijke schouder of een stijve rug zijn soms gemakkelijk op te lossen. Er is overbelasting geweest of je bent gevallen en met een paar massages en advies is de pijn voorbij en voortaan beter te voorkomen.

Maar zo eenvoudig is het niet altijd.

Pijn, stress, trauma en spanning zijn niet altijd zomaar even op te lossen. Het kan soms een zoektocht zijn om te ontdekken of je klachten fysiek, mentaal of beide zijn. En of je klachten vooral veroorzaakt worden door die verkeerde werkhouding van de laatste maanden of dat er ook een fysiek of mentaal patroon onder zit van langer geleden.

Massage verlicht pijn of vermoeidheid in nek, schouders of ledematen. Door je bewust te worden van de werking van je lichaam en je geest, ontdek je zelf meer mogelijkheden om ook in het dagelijks leven ruimte en ontspanning te voelen.

Frank Mauritz massage
Mogelijkheden ontdekken om meer ruimte en ontspanning te voelen.

Hoe ziet een behandeling er uit?

Bij de eerste behandeling met intake onderzoeken we samen wat je klachten zijn en krijg je een eerste behandeling. Bij bijvoorbeeld nek- of hoofdpijn geeft zo’n eerste behandeling vaak al een grote verbetering.

Meestal adviseer ik ongeveer vier behandelingen omdat een serie behandelingen voor meer lichaamsbewustzijn en ontspanning zorgt. Met een serie behandelingen kun je de nieuwe mogelijkheden en ontspanning ook beter in je dagelijks leven integreren.

In de afgelopen 20 jaar heb ik allerlei visies en methodes geleerd, zoals klassieke massage, bindweefselmassage, Trager bewegingseducatie, stoelmassage, reflex response, Medical Taping en TRE. Afhankelijk van jouw klachten en behoeften maken we een combinatie van wat jou het beste ondersteunt.

Frank-Mauritz

over frank

Op een dieper niveau ontspannen

Met ruim 20 jaar ervaring in massage, trauma en bewegingsadvies help ik je graag om zowel fysiek als mentaal meer ruimte en ontspanning te ervaren. Pijn, stress en spanning zijn niet altijd zomaar even op te lossen. Het kan soms een zoektocht zijn om te ontdekken of je klachten fysiek, mentaal of beide zijn. Door op een dieper niveau te ontspannen en te resetten, zorg je niet alleen nu, maar ook op de lange termijn voor je lichaam en je geest.

Tarieven

Verlichting van pijn en ongemak

Of je nou kampt met chronische pijn, spanning door stress, bewegingsbeperkingen door een operatie of overbelasting; ik ondersteun je graag bij het verlichten en verhelpen van pijn en ongemak. Een eerste sessie duurt 1,5 uur in combinatie met een intake. Daarna kun je in overleg steeds een nieuwe sessie of sessies plannen waarbij we per keer kunnen kijken of een half uur of een uur het beste past.

Tarieven individuele sessies:

  • 30 minuten: € 48,-
  • 45 minuten: € 65,-
  • 60 minuten: € 86,-
  • 75 minuten: € 106,-
  • 90 minuten: € 118,-
  • Stoelmassage: € 37,-
  • Kennismakingssessie met intake van 90 minuten: € 118,-

De meeste aanvullende verzekeringen vergoeden een deel van de sessies – ASR, DSW en CZ helaas niet. Lees goed je polisvoorwaarden om teleurstellingen te voorkomen. 
Overleg eventueel van tevoren over het tarief als je een minimuminkomen hebt en geen recht op vergoeding.  

Lees onderaan de pagina vooral ook de veel gestelde vragen voor meer informatie en wees welkom voor overleg of een afspraak.

Frank-Mauritz-schouder
"Na een drukke of stressvolle periode ga ik regelmatig naar Frank voor een massagebehandeling. Frank denkt met me mee, geeft goede adviezen en de massage is heel prettig. Ik merk dat ik door de behandelingen beter kan slapen, heb veel minder hoofdpijnklachten en de stijfheid in mijn schouders verdwijnt. Het voelt zo heerlijk als ik na een behandeling weer soepel en licht naar huis loop!"

-Joke Leemhuis

veelgestelde vragen

Een behandeling in massage of bewegingsadvies kan bij allerlei verschillende klachten helpen. Of je nou rsi-achtige klachten hebt, valangst hebt ontwikkeld, pijn of bewegingsbeperkingen hebt door een chronische ziekte of klachten hebt door belasting op het werk. Neem vooral contact met me op als je wilt overleggen of ik iets voor jou kan betekenen.  

Als je een afspraak moet afzeggen doe dat dan zo tijdig mogelijk. Als je een afspraak meer dan 24 uur van tevoren afzegt wordt het niet in rekening gebracht, anders wel.

Ja, dat kan heel goed. Als er meer ernstige ziektes zijn zoals MS, Parkinson, kanker, verlammingen of reuma kunnen we samen bespreken wat er mogelijk is. Zo nodig overleg ik nog extra met de behandelend artsen.  

Ja, ik ben lid van de beroepsvereningingen NVST en RBCZ. Veel verzekeringen vergoeden daarom de behandelingen (gedeeltelijk) zonder eigen risico. Vraag het na bij je verzekeraar als je het zeker wilt weten.

 

Als behandelaar houd ik me aan de richtlijnen van de Beroepscode en de Wet WKKGZ. Laat het me altijd weten als je vragen of klachten hebt. Kom je er met mij niet uit? Dan kun je je voor het klachtrecht richten tot de beroepsvereniging,  en voor het tuchtrecht van RBCZ bij stichting TCZ Tuchtrecht Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg.

 

OVERLEGGEN OF
EEN afspraak maken?