Verzuimpreventie

Frank Mauritz skelet

Gezond & Ontspannen

Verzuimpreventie voor de lange termijn

Als werkgever wil je goed voor je medewerkers zorgen. Je wilt dat ze zowel mentaal als fysiek goed in hun vel zitten, zowel voor de korte als de lange termijn. Duurzame gezondheid is alleen niet iets dat vanzelf goed gaat.

Het gemiddelde werkverzuim in Nederland was in 2021 zo’n 4% en per sector zijn er allerlei verschillen. Van het totaal aantal verzuimdagen heeft 21% een stressgerelateerde oorzaak zoals spanning, overspanning en burn-out. Daarnaast heeft zo’n 20% van de beroepsbevolking last van pijnklachten aan nek, schouders, arm of pols.

Gelukkig is het mogelijk om je medewerkers te ondersteunen om langdurig gezond en ontspannen te blijven. Met stoelmassage, houdingsadvies, tilinstructie, TRE, bewegingseducatie of een combinatie van methodes, draag je als werkgever bij aan preventie en zelfherstellend vermogen.

De kosten zijn fiscaal aftrekbaar en bedragen 85 euro per uur ex. btw en reiskosten.

Stoelmassage voor ontspanning en bewustzijn

Stoelmassage is een laagdrempelige maar effectieve manier om medewerkers te helpen bij spanning, pijnklachten of vermoeidheid. Het is een korte behandeling van 20 tot 25 minuten op een speciale stoel die in een rustige ruimte in het bedrijf kan staan.

Tijdens de behandeling oefen ik lichte druk uit op verschillende punten van rug, nek en schouders. Hoofd, nek, schouders, armen en rug worden behandeld met zorgvuldig uitgevoerde druk of rek.

Stoelmassage werkt verkwikkend, ontspannend en vitaliserend. Er wordt geen olie gebruikt en de kleding blijft gewoon aan. 

Medewerkers blijven gezonder en worden energieker en meer gemotiveerd. Het is een aanpak die zowel bestaande klachten vermindert, als voor preventie zorgt.

Stoelmassage:

  • bevordert de bloedcirculatie en verlaagt de bloeddruk
  • kalmeert de zenuwen
  • verbetert de concentratie
  • werkt ontspannend en vitaliserend
  • versterkt het immuunsysteem
  • verbetert lichaamsbewustzijn en werkt zo corrigerend op een verkeerde houding
Frank-Mauritz

over frank

Op een dieper niveau ontspannen

Met ruim 20 jaar ervaring in massage, trauma en bewegingsadvies help ik je graag om zowel fysiek als mentaal meer ruimte en ontspanning te ervaren. Pijn, stress en spanning zijn niet altijd zomaar even op te lossen. Het kan soms een zoektocht zijn om te ontdekken of je klachten fysiek, mentaal of beide zijn. Door op een dieper niveau te ontspannen en te resetten, zorg je niet alleen nu, maar ook op de lange termijn voor je lichaam en je geest.

Regie en betrokkenheid

Houdings- en bewegingseducatie

Werk kan op allerlei manieren belastend zijn. De ene medewerker tilt regelmatig zware dozen, een ander zit de hele dag achter een beeldscherm en weer een ander moet veel bukken tijdens werkzaamheden.

Trager houdings- en bewegingseducatie zorgt ervoor dat medewerkers kunnen ervaren hoe een bepaalde beweging of houding pijnloos en functioneel kan zijn. Door oefeningen en uitleg krijgen mensen zelf meer regie over de gezondheid en het herstellend vermogen van hun lichaam. 

Bewegingseducatie kan apart gegeven worden of in combinatie met stoelmassage. Beide dragen bij aan herstel van huidige klachten én aan preventie op de lange termijn.

gewerkt voor

overleggen over de mogelijkheden?