over mij

Frank-Mauritz skelet

Stress, pijn en trauma

Pijn is niet altijd eenvoudig

Een pijnlijke schouder of een stijve rug zijn soms gemakkelijk op te lossen. Er is overbelasting geweest of je bent gevallen en met een paar massages en advies is de pijn voorbij en voortaan beter te voorkomen.

Maar zo eenvoudig is het niet altijd.

Pijn, stress, trauma en spanning zijn niet altijd zomaar even op te lossen. Het kan soms een zoektocht zijn om te ontdekken of je klachten fysiek, mentaal of beide zijn. En of je klachten vooral veroorzaakt worden door die verkeerde werkhouding van de laatste maanden of dat er ook een fysiek of mentaal patroon onder zit van langer geleden.

De zoektocht naar de verbetering van klachten is waardevol, ook voor de lange termijn.

Fysiek en mentaal

Op een dieper niveau ontspannen

Als je snel een oplossing wilt, klinkt het in eerste instantie misschien vervelend als er niet direct een quick fix is. Toch kan die zoektocht gelukkig ook heel waardevol zijn. Door inzicht te krijgen in het ontstaan van je klachten en door op een dieper niveau te ontspannen en te resetten, zorg je niet alleen nu, maar ook op de lange termijn voor je lichaam en je geest.

Met ruim 20 jaar ervaring in massage, trauma en bewegingsadvies help ik je graag om zowel fysiek als mentaal meer ruimte en ontspanning te ervaren.

Frank-Mauritz-schouder

Een nieuwe balans

Pijn kan onnavolgbaar zijn

Ik weet zelf als geen ander hoe complex en ingrijpend pijn kan zijn. Acht jaar geleden kreeg ik door het werken in de tuin een acute bacteriële handinfectie met ernstige pijn. Door een medische fout moest ik twee operaties ondergaan en een langdurig revalidatietraject met opnieuw veel pijn.

In het begin had die pijn een duidelijke fysieke bron. Het werd veroorzaakt door de infectie en de operaties. Maar door de langdurigheid van die pijnklachten werden mijn klachten langzaam steeds complexer.

Ik kon mijn rechterhand minder goed belasten en ging overcompenseren met links, ik had slaapklachten ontwikkeld door de pijn én ik was getraumatiseerd door de medische fout. Ik had niet alleen fysieke pijn, er speelden ook allerlei emoties een grote rol.

Vanuit mijn vak wist ik al veel over de wisselwerking tussen de emotionele en fysieke factoren. Door deze ingrijpende gebeurtenis ondervond ik aan den lijve hoe het werkt en ik verdiepte me nog verder in de neurologische systemen van pijn en trauma. Zo ontdekte ik nog meer opties om steeds weer een nieuwe balans te vinden.  

Frank-Mauritz

Ruim 20 jaar ervaring

Kennis van lichaam en geest

Met ruim 20 jaar ervaring ondersteun ik je graag om fysiek en mentaal meer ruimte en ontspanning te ervaren. Een overzicht van de meest belangrijke opleidingen die ik deed:

 • Academie voor Massage & Beweging Amsterdam (1996 – 2000)
 • Deep Tissue Release & Deep Tissue Massage (2002)
 • Trager Level 1 t/m 5 & Reflex Response
  (2005 – 2011)
 • Integration of Fascia (2008)
 • TRE Level 1 t/m 3 (2011 – 2017)
 • Medische Basiskennis & Snijzaalcollege’s
  (2016 – 2021)
 • Traumaheling (2019)

 

meer over mij

Spelen met balans

Toen ik tien was repareerde ik samen met mijn vader een oud houten bootje en leerde zeilen. Meer dan 40 jaar later vind ik het nog steeds een heerlijk gevoel om meegenomen te worden door de wind en de golven. Zeilen en surfen is een voortdurende afwisseling van loslaten en controle. 

Zelfs in de winter vind je me op het water, alleen dan in bevroren vorm.

Ik geniet van de mooie en krachtige bewegingen die bij een schaatsslag horen. Het liefst buiten op diepzwart ijs, maar ook het technische schaatsen op de baan heeft voor mij een fascinerende dynamiek. Als schaatser zoek je steeds naar een betere techniek zodat je makkelijker afzet, glijdt en pauze neemt.

Ik woon met mijn vrouw en onze achtjarige zoon aan de rand van de stad Groningen waar we rommelen in de tuin en genieten van de natuur.  
 

gewerkt voor

afspraak
maken?